grundande kvalitetspass

På vägen hem från jobbet igår kunde jag omöjligt somna. Det brukar annars vara en av mina favoritsysselsättningar när jag åker tåg. I handen hade jag ”Om jag kunde drömma” (som ligger till grund till filmen Twilight) och det var bara ett par kapitel kvar. Trots att jag visste hur boken slutade, gick det inte att sluta läsa. Hopp, där rök den ladda- inför- kvällens- ävenyr- slummer. Segade mig av och kom så småningom hem. Under vägen försökte jag övertala mig att skippa de förelagda backintervallerna:
Ruth lat- Varför göra dem nu, du är faktiskt jättetrött!

Ruth hurtig- Nu ja, annat blir det efter du har sprungit klart!

Ruth lat- Åhhhh… du hinner göra dem på söndag morgon!

Ruth hurtig- Fast det vet du lika bra som jag att de inte kommer bli av.

Ruth lat- Joho!

Ruth hurtig- Nähä! Du kommer hem apsent på natten och kommer inte alls vilja gå upp tidigt för att intervalla. Så det så.

Ruth lat- ….

Ruth hurtig- haaa! Jag vann!

 

Och blir man besegrad är det bara att foga sig. Jag hann knappt ta mig innanför dörren innan jag började slita i kläderna och få på mig löparutstyrseln. För att fjäska lite för latisen, drog jag på mig mina snabbbrallor från Solomon. (De ser sjukt snabba ut och då måste det betyda att man själv blir snabb i dem. Tänk Corvette!)

Det blev 20 minuters uppvärmning. Därefter spände jag blicken i monsterbacken (fem lyktstolpar lång) och gav mig i väg. Vid backens slut sprintade jag i väg ytterligare fem stolpar. Promenixade i käckt tempo ner och upprepade totalt sex gånger. De två sista skvätte mjölsyran ut genom öronen. Benen ville inte riktigt bära och jag hade tappat bort lungorna någonstans i backen. Hemjoggen gick låååångsamt men pulsen ville inte riktigt komma ner på den nivå som jag önskade. Ett riktigt kvalitetspass!

Väl hemma igen var jag sjukt nöjd över att ha gett mig ut. Stretchade länge, hoppade in i duschen och belönade mig själv med kvällsmat framför Idol. Summan blev helt enkelt ett riktigt bra kväll som uppstart för helgen.

 

Idag händer det nämligen saker hela tiden: Börjar med långtur med kyrkgänget klockan elva. Därefter ska jag vara tillbaka i kyrkan vid 14.00 för att få all info om eftermiddagens föreställningar. Det är nämligen dags för Levande sjungande julgranen. Snäll (hrmmm) som man är ställer man givetvis upp som värd.(eller platsvisare, om det låter bättre) Det är två föreställningar, klockan15.00 och 18.00. Så fort sista ackordet är slaget, spänstar jag iväg till Haninge och lilljul. L och M är kända för att bulla upp julens mesta bord! (nu förstår ni varför jag måste grunda rejält med motion innan jag kommer dit!)

Nä, ska jag hinna allt är det bäst att jag sätter fart. Ha en underbör lördag, my darlins!


trevligt sällskap

Nu försöker vi igen! På lördag är det löpardag!! Platsen är vid Filadelfiakyrkans café och vi samlas kl 10.50. Det finns ombytesmöjligheter och dusch. Och sen tycker jag att vi äter lunch någonstans. Vilka hänger med?

Annars har jag haft en bra dag! Började jobba redan i gryningen med ett reportage som kommer att gå på måndag Därefter åkte jag in till stan för en intervju (årets julklapp!)  och tog därefter en tidig lunch med J. Väldigt trevligt! Hon bubblade som vanligt och fick mig på riktigt bra humör! Behövligt med tanke på att snön har förvanlats till en grå sörja och att mörkret sänker sig som en pressening. Men snart ska jag kicka gång livsandarna igen. Ett par kilometer på löpbandet, styrketräning följt av Tour de France med Tessan. Och som om det inte vore nog; Gospelkonsert med några sköna tjejer! Kommer att bli så roligt! Hoppas att kunna lägga upp några bilder senar e i kväll. Min anslutning från mobilen till datorn strugglar... Argh, måste fixa det snart!

make over

Vi har fått upp adventsljusstakarna på redaktionen nu. Det är så mysigt! Kan knappt vänta förrän jag själv börjar med julpyntet hemma. När jag ändå håller på funderar jag på en omöblering, har haft det likadant i ett år nu. Skulle vara trevligt att få det lite annorlunda.

Till något helt annat:
Fick några kommentarer på bloggen idag som fick mig att tänka efter ordentligt. (Nej, du kommer inte hitta dem, de plockades på inrådan av en i min närhet) Jag blev oerhört ledsen när jag först läste det. Men insåg efter jag hade läst några gånger att det finns ett stråk av sanning. Så nu funderar jag, vrider och vänder på mitt liv. Har rådslag med mig själv och ovärderar det som är jag.
Operation: personlig make over har inletts. Ni kommer få veta mer i sinom tid.

nåt är på gång

Funderar på hur den här dagen ska te sig. Började morgonen med curry på filen istället för kanel. Fortsatte med att ta fel foundationfärg och när jag skulle dra på de nya legingsen, visade det sig att de var håliga från början (något emo-kid som vill ha dem?) Glömde halva lunchlådan hemma och mejkväskan blev kvar på fönsterbrädet. Det, mina vänner, det är tecken på att något kommer att ske idag. Väntar med orolig spänning.
För övrigt kan jag upplysa er om att jag tar det lugnt med träningen ett tag framöver. Förklaring kommer inom kort.
lots of love.

med hjälm på skulten

Just nu lever jag väldigt mycket. Med det menas att jobbet tar upp mer tid än vad det finns jobbtimmar. (för att ha mer koll på vad jag sysslar med, kolla statusen på Facebook! Det går på två sekunder att uppdatera!)
Träningen får dock inte stryka på foten. Hänger mig åt den antingen före jobbet eller när jag trillar in på Stockholms central. I går var tåget toksent och jag missade spinningen vid sju. Äh, gjorde inte så hemskt mycket, det var ändå dags att styrketräna igen. Drog igång med en halvmil på löpbandet och därefter fokus på rygg och ben. Skönt, roligt och effektivt!

Tidigare under dagen hade jag halkat runt på Uppsalas gator med cykeln. Insåg lite sent att det nog var dags att dra på cykelhjälmen. Kom på i samma ögonblick att en sådan har inte varit i min ägo under de senaste tjugo åren. Försökte hålla tungan rätt i mun och undvika de värsta spåren och isfläckarna. Kanade runt med hjul som for åt höger och vänster, en tur som i normala fall tar 12 minuter segande sig under närmare tjugo. Jag var alldeles skakig efteråt efter att ha spänt mig hela långa vägen!
Med tio minuter kvar till stängningsdags rusade jag in i butiken och kollade utbudet på hjälmar. Fanns inte så hemskt många att få tag i, och jag högg den som låg närmast. På sprintvägen till kassorna fick jag även tag i cykelljus. Så där, nu är man skyddad på alla håll och kanter! Nu kan jag cykla hur fort som helst! (Haha, eller helt enkelt fortsätta ta det piano... )

sjung-gung i globen

I fredags stod det utekväll med versaler, skrivna i bläck i agendan. Och det blev det också. I sällskap av Cicci och hennes JB lyssnade vi på högskolans kör. I vilken ordning vet jag inte, men varje år brukar de sjunga på medeltidsrestaurangen Sjätte tunnan i Gamla stan. En salig mix av studentvisor, snapsvisor och ett halvt tjog andra sånger. I kombination med uppsluppet skratt, mycket prat, mjöd och något som servitören kallade för ”Jungfru” blev det en kanonkväll! Jag propsade på att vi skulle fortsätta ut i nattens vimmel. Paret längtade hem och jag hade inte så stor koll på vad resten av kompisarna hade för sig och åkte hem jag med.

 Just när jag krupit ner i sängen och läste ”Om jag kunde drömma” ringde mobilen. Det var mammsen som undrade om jag ville vara med att sjunga under lördagen. Jag har varit med i kör stort sett non stop sedan fem års ålder och nu kunde jag inte riktigt tacka nej. Under tidig lördagstimme gick färden till Globen där Läkarmissionens anordnade Sånger för livet. En satsning där 3000 körsångare sjunger tillsammans och en rad gästartister framträder. Den här gången var bland andra Sven- Bertil Taube, Sofia Karlsson och Victoria Tolstoy på plats. Vi repeterade hela dagen (skönt för min del, till skillnad från de andra var det första gången jag hörde arren!) och gav den stora föreställningen på eftermiddagen. Globen var fullsatt med 12 000 (tolv tusen) personer! Det kändes så absurt att titta ner på publikhavet och försökte få in att det verkligen satt så många där. (ungefär som i Riksdagen och Plenissalen. Ni vet den där väven som hänger längst fram, den ser inte mycket ut för världen- men är hela 54 kvm. Lika stor som en tvårummare i Stockholm!) Any way, roligt att få vara med på en sådan sak! Får kolla på tv om ett par veckor för att höra hur det lät! Och minst lika roligt var det att få träffa mamma igen. Vi pratar i telefon ett par gånger i veckan, men ses kanske tre gånger om året. (spana in den snygga bilden i inlägget under)

jag och mamma på Sånger för li

MMS

jag och mamma på Sånger för livet i Globen!


långtur på gång

Jag vet att jag är sent ute... Men imorgon lördag springer vi från kyrkan igen. Vi samlas strax innan elva vid Filadelfiakyrkan på Rörstrandsgatan. (pendeltåg Karlberg eller Eriksplan) Vi springer i ca 50 minuter, om det behövs delar vi upp i grupper. Vilka hänger med?

utmaningen går vidare

Jag har blivit utmanad av Marie och då har man inte så mycket val än att anta den! (Jag riskerar att få mina artiklar surt redigerade för en bra stund framöver...)

Regler: Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg. Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa. Utmana 7 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem. Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg.

Drrrrrrrmmm… här kommer sju saker ni (kanske) inte visste om mig:

1. Att se första Hajen- filmen som sjuåring orsakade så kraftiga trauman att jag fortfarande inte vill simma på djupt vatten.

 2. Jag är gravt beroende av (i rätt ordning) träning, Pepsi max, Facebook och Hemnet.

3. Sörjer att jag inte längre kan göra mig förstådd på Swahili. För att råda bot på det ska jag hoppa på en kvällskurs i vår.

4. Säg en replik ur valfritt Lucky Luke eller Tintin- album och jag vet inte bara från vilket album det är hämtat ifrån, utan vem som sa den och i vilket sammanhang det förekommer i.

5. Jag säger lika ofta ”jag”, som ”vi, trots att jag menar mig själv. Det beror på att jag och min tvilling nästan satt ihop under uppväxten. Det var inte så noga då, låter himla scitzo nu!

6. Skulle jag ta mig något till en öde ö skulle Post- it lappar vara en stark kandidat. En av världens bästa uppfinningar och kan användas till oändligt många saker!

 7. Sätt mig i vilket färdmedel som helst (bil, tåg, buss, flyg, hölass…) och jag somnar som en liten gris efter dryga tjugo minuter. Ett under att jag inte somnar när jag cyklar!

Ok, jag utmanar Jane, Sofy, Terese, Elin, Mami Fia och Lissan.
(Nu får ni se till att komma på riktigt bra grejer!)

kvällens träning

Oki doke, eftersom jag har tränat ikväll och eftersom Suunto var med, kommer en kort passbeskrivning. Jag vet att några av er inte är det minsta intresserade av det här, men då är det bara att scrolla vidare... ;)

Tid: 22.08.2 min
Aktivitet: Löpning på löpband
Träningseffekt: 3.5
Medelpuls: 171
Maxpuls: 185
Energiförbrukning: 259 kcal
Sträcka 5.4 km

Tid: 71.47.23
Aktivitet: Styrketräning med PT
Träningseffekt: 3.1
Medelpuls: 134
maxpuls: 179
Energiförbrukning; 358

Total tid: 93.55.25 min
Total energiförbrukning: 617 kcal

(Benböj, raka marklyft, ryggdrag, bicepscurl, armhävningar på bosuboll, crunches på bosuboll, dips, axlar)
Tja, inte så illa pinkat av en trähäst! Jag är ganska nöjd med dagens träning. Löpningen kändes bra och det gjorde även styrketräningen. För första gången på mycket länge kände jag mig nästan stark! Det märks att jag tog det lugnare förra veckan, gav mer kraft till denna! Lite mindre träning kanske ska bli ledordet ett par veckor framåt.

beverly hills

Snön som föll över Stockholm ikväll hann smälta innan den ens nuddat marken. Eller håret, för den delen. Jag beslutade mig för att testa en ny väg till Park Biografen vid Stureplan denna gång... Därför kom jag ett par minuter sent. Tur att jag har goda vänner som höll en plats längst fram i kön åt mig! Jag kallade ihop till krismöte det första jag gjorde; hade glömt sminkväskan hemma och var totalt rödmosig i hela ansiktet.Tackade min lyckliga stjärna när Jane och Sofia sträckte fram varsitt lipgloss. Haha, tack tjejer! Med glansiga läppar kändes det helt rätt att få komma in i en varm biograf. Där visade TV400 i samarbete med bland andra Veckorevyn de två första avsnitten av nya Beverly Hills. Vi bjöds på varsin cheeseburgare, popcorn och en halvliter dricka. Utlottningar av diverse slag och därefter släcktes lamporna och serien drog i gång.
Jag tror att 90210 kommer bli en succé bland den yngre skaran. Det var roligt att leta likheter med de äldre rollfigurerna och kopplingarna till handlingen från förr. Personligen föredrar jag Bevvan numero uno, men kan mycket väl se denna om jag skulle vara hemma. Jag fick även en glimt av Idoldeltagarna som fanns bland allt folk. Vet inte riktigt vad de gjorde där, men en massa tjejer stod i kö för autografer. Roligt att få se dem live i alla fall!

Nu lockar sängen... good night- good fight!
(bilder kommer senare...)

90210När jag var en sisådär elva år fick vi fyran hemma. Det betydde att vi äntligen kunde se Beverly Hills! Jag och syster följde de coolaste, tuffaste och snyggaste tonåringarna på denna sidan klotet under flera år. Diskusionerna gick heta i skolan på måndagen (avsnitten visades varje söndag kl 18.00, minns ni?) och rollfigurerna diskuterades ner til minsta molekyl.

Och visst vill jag se Brenda och Kelly igen... Därför är jag jätteglad över att få gå på Veckorevyns premiärvisning av de nya avsnitten! Hoppas att de håller samma stil som föregångarna! 

hårt men roligt

Jag överlevde gårkvällens träning! Det var hårt, svettigt, slitigt och otroligt jobbigt- precis som det ska vara! Peters PT- cirkel bestod av tio stationer. Vi jobbade en minut på varje med 20 sekunders vila. Efter första varvet traskade vi runt salen med två minuters gåvila, därefter satsade vi för fullt igen.

Nu när jag har pulsklocka tänkte jag visa lite mer tekniskt hur träningen blev. Funderade hit och dit och beslutade mig för att inte uppfinna hjulet en gång till. Inte när bästa
Jane har en sådan bra tabell på sin sida! (och nu skäms jag inte det minsta att jag kopierar rakt av...)
Ok, är ni redo?

Tidpunkt: Kl 18.30
Sällskap: Gick i par med samma tjej som jag kört med de senaste gångerna.
Tid: 62 min PT- cirkel.
Maxpuls: 184 slag/min
Snittpuls: 157 slag/min
Total Energiförbrukning: 529kcal
Träningseffekt: 4,6 av 5.0

Hmmm... Det här ska bli spännande att utvärdera om ett par månader! Nu ska jag bara komma på hur jag får till footpoden och hur jag laddar över all data till datorn... En djupdykning i instruktionsboken kanske!

laddar för fullt

Jag har laddat med keso, kanel, äpple och en massa kaffe inför kvällens stora utmaning; PT- cirkel med terroristPeter. Han ser beskedlig ut, pratar sävlig norrländska och ger intryck av att man inte har något att frukta. Haaa! (eller ack vad man bedrog sig)  Från det ögonblick man kliver in i salen är man dömd till att flämta till maxpulsens dån i öronen.

Just nu fundrar jag på vad jag är för sorts varelse som faktiskt njuter av att plågas i en timma. Som ser fram emot maffiga blåmärken och ömmande bröstkorg efter att handlöst kasta mig på golvet för att bli snabbare än alla andra. Som vill få rosslande andning och känna att jag verkligen lever.
Vad gör man inte för att bli rejält utmanad...

julbak

Jag har fuskat. Trots att vi bara hunnit genom halva november har jag nallat på julstämningen. Rejält. Pepparkakor och lussekatter, glögg och julmust- you name it. Och för att ytterligare komma ett steg närmare högtiden har jag redan julbakat. Ja, jag skäms. Speciellt som jag brukar gå främst i ledet och gasta åt dem som sätter fart alldeles för tidigt. Mästra med att man blir alldeles för trött på julen flera veckor innan den ens har börjat. Att det borde beläggas offentligt spöstraff för dem som julpyntar, spelar julmusik och gnaskar julinspirerand kost innan första advent. Nu står jag själv i skottgluggen… men sörjer inte nämnvärt över det! Jag hade fantastiskt trevligt i lördags!

Efter
löpning med Tessan väntade någon timmas jobb vid Fridhemsplan. Skyndade mig för allt vad tygen höll till pendeln för att åka norrut till Cicci. Vi sjöng i Tongångarna som små knoddar, hängde stort sett hela tonåren och kom till Stora Stan vid ungefär samma tidpunkt. Med på plats var dessutom Susanna (med fina magen, hon och maken J. ska ha bebis om ett par månader. Jätteroligt!) Syster yster dök upp så snart hon avslutat dagens tjänstgöring med att rädda liv.
    Vi bläddrade igenom diverse receptböcker och fastnade för Mozartkulor, bounty, chokladkola, pepparkakor och lussekatter. Med sällan skådad iver satte jag igång med mina bountysar. Kokade ihop sirap, grädde, florsocker, smör till en gojsig massa.
Hävde i en påse cocos och smetade i långpanna. Medan det stelnade på balkongen (lyckliga de som har en sådan i sin ägo!) kollade jag över axeln när Susanna rörde i kolablandningen. Petade på lussebulledegen och drack min tredje kopp the på raken. Jag inser nu att jag har kapacitet att bli, om inte Sveriges bästa, så Stockholms bästa chokladsmältare. Flera timmar senare beskådade vi nöjt resultatet av våra ansträngningar. Ett par vänner till Cissi och hennes JB kom förbi och hjälpte till med det sista; kurla snörena runt chokladkolan. På ett sätt känns det oerhört bra att ha bjudit in julen redan i november!  Och kombosarna hemma i gula  villan tyckte att det smakade riktigt bra.
världpremiär

En regnig måndagskväll har inte riktigt förutsättningarna på sin sida för att bli rejält lyckad. Men slänger man in några störtsköna tjejer och en världspremiär i leken, blir situationen en helt annan.
Strax innan fem i går kväll mötte jag upp
Terese, Sofy och Jane inne i stan. Med en otroligt glamorös buss (alla limmosar var bokade... Hrmmm.) åkte vi till Filminstitutet där Twilight skulle visas. Efter en stund dök Mela upp och kvintetten var fulltalig. Efter att någon upplyst om det enda som skulle serveras var läsk och godis, hamnade filmen i skymundan. Jag och de andra pinglorna var vansinnigt hungriga! Jag kom direkt från gymmet och de andra skakade av sig jobbet. En ostmacka kändes bättre än att lassa in en påse godis... En halv evighet i kö, bortlämnande av mobiltelefoner (Den här filmen har inte ens visats i USA, detta är VÄRLDSPREMIÄR. Inte ens hemliga agenter skulle ens få chansen att tänka tanken att fota eller filma någon sekvens.)kom vi in i salongen. Stämningen var på topp och förväntansfulla surrningar ekade.  Och jag blev helt- totally- förälskad! Historien hintas, skruvas och växer tills allt tvärvänder och hamnar någonstans där man absolut inte hade väntat sig. Se så, pallra nu iväg och se Twilight på fredag!

Nope, så här blir inga artiklar skrivna. Jag skriver om helgens eskapader lite senare i dag, missa inte det!


löparklädd

Eftersom man inte bör ge sig ut på långpass utan något i magen, har jag just ätit frukost. Om någon minut ska jag packa väskan för att åka iväg till Terese. Därifrån blir det en löptur i prattempo runt Djurgården. Jag tror att vi kommer skrapa ihop  ca 13 km. Och jag vet att jag har bra förutsättningar idag! Vilade igår, ätit en bra inför-frukost och ska klä ut mig till löpare. Ser jag ut som en äkta löpare, då presterar jag bättre! Låter det konstigt, inte då! Testa själv nästa gång så mycket bättre (och hur självförtroendet ökar) när man faktiskt ser ut som man vet vad man sysslar med!
Jag har ingen fin bild på hur jag ser ut just nu, i höstmundering och allt. Därför visar jag en bild från i maj när jag och Jane sprang Riddarfjärden runt, ett lopp anordnat av Rix FM.
(kuriosa; 7.5 km- 28 min)

inte så illa trots allt

Det är mitten av novemer, mörkret har sänkt sig, regnet smattrar mot fönstret och jag har alldeles för lite luft i cykeldäcken. Glömde handskarna hemma och mössan har jag ingen aning om vart den är någonstans. Jag är dömd till vila hela dagen och har inga vidare planer i kväll och min tv vill inte fungera. Låter det som en deppardag? Inte då, det är ju fredag! Tack vare dåligt pumpade däck kommer jag få liiiite mer effekt av cyklingen, det kommer bli superskönt att komma ombord på tåget och känna att fingrarna tinar upp igen. En tom kväll hemmavid gör att jag kan ägna mig att bara ta det lugnt men inte fastna i soffan. Och förresten, vem behöver egentligen Idol för att fylla en fredagskväll? Med andra ord; det kunde inte bli så mycket bättre än så här.
Ge er iväg i full fart mot  helgen nu! Vi hörs imorgon.

ett sånt driv!

Gårdagen var verkligen kanonbra! Jag kunde sova ett par timmar längre tack vare att jag jobbade från Stockholm. Åt frukost framför datorn och jobbade effektivt att par timmar innan det var dags att åka iväg. Eller åka och åka, jag skulle ha intervjun nästgårds och passade på att jobba på vardagsmotionen. Trodde jag hade stenkoll på både läget och vägen, tills jag singlade slant i ett vägskäl och (naturligtvis) tog fel. Det kan ju inte vara enbart mitt fel, jag menar- det var ju myntet som visade fel riktning.. Efter tio minuter och ganska så blöta fötter senare (välj aldrig Converse med stansade hål i hålfoten samt utsliten sula när det regnar…) insåg jag att vägen ledde fel. Förkastade singla-slant-metoden och plockade i stället fram mitt trumfess: GPSen i mobilen! Så mycket enklare det blev då, följde bara pilen och kom alldeles rätt. Där väntade ordföranden för IK Livsnerven; en idrottsklubb som kombinerar idrott med bistånd. Under de senaste tolv åren har deras arbete resulterat i ungefär tio miljoner kronor till projekt som brunnsborrningar i Sudan och lantbruk i Etiopien. Deras slogan är personlig och global hälsa, great tycker jag!

Efter avslutad intervju mötte jag upp med min vän Malin som var i stan. Det blev kycklingspett och bulgur för min del. Helt ok!  Hon följde med mig hem där jag började skriva rent intervjun. Under  tiden läste hon bland annat de hysteriskt roliga kontaktannonserna som sitter på mitt kylskåp. (Vad sägs om ”En man på exakt 150 cm sökes för resa till Sydamerika” eller ”Du stressade kvinna som var på centralen i september, jag vill få tag i dig!” eller ”Jag spelar dragspel på elitnivå och är högst intresserad av slumpartade nummer i trav. Du bör vara likadan.”)
Egentligen skulle jag ha intervallat med Mela och gänget, men har fått krux med ena vaden och höften de senaste dagarna. Samrådde med Malin och kom underfund med att det var bäst att inte springa. I stället övertalade jag henne att följa med på
Tessans Tour de France- cykel. Hon förvånade sig själv med att faktiskt nicka. Jag blev alldeles lycklig av att få ta med henne till en av mina absoluta favoritklasser! Tror att hon smittades av min entusiasm, hon har så länge jag varit med i bilden sagt spinning är det sista hon kommer ge sig på. Ha, då hade hon inte räknat med att jag skulle sätta in stora övertalningskampanjen! Innan hon hann ändra sig kastade jag ner träningskläder till oss båda. På vägen till gymmet skrattade hon och skakade på huvudet. Nervositeten lyste igenom. Jag babblade på hur roligt det skulle bli och hur fantastisk Terese är som instruktör.
Malin var fortfarande skeptisk när vi ställde in cyklarna och trampade igång. Men hon kämpade, tog i och fokuserade med allt hon hade! Jag är så stolt! Första gången på spinning och hon gav verkligen allt! Jag ger all cred till Terese, det här var ett av de bästa passen hon någonsin har haft!  Malin upprepade flera gånger hur roligt det var och att hon ska testa igen. Som sagt, en superdag som avslutades med ett wow-pass. Tänk om alla dagar var så här!

tack

I dag är en ny dag, och det är jag väldigt glad för! Gårdagen ville liksom aldrig ta slut och kändes tung av olika anledningar. Men jag är så tacksam för mina vänner. Ni som får mig att skratta, som säger rätt saker i rätt ögonblick och ni som låter mig prata på. Telefon, Msn, ansikte mot ansikte... Sätten är många en resultatet är ett; en gladare ruth. Tack för att ni finns, ni berikar mitt liv!

det kryper i benen

Märkligt hur fort timmarna rinner i väg när man har mycket att göra. Som tur är det roliga saker jag gör. Inser  vilken tur jag har som får vara oerhört frågvis och nyfiken på vad andra människor gör och tänker. Det bästa är att de faktiskt svarar så gott de kan på mina funderingar. Nackdelen med överbelarat skrivbord, är att mobilen får påminna mig om när det är dags att äta. Hungerkänslorna är nästan det första som försvinner när det är fullt i hjärnan. Inser inte förrän jag slänger en blick på klockan varför jag är så skakig. Som nu när det har gått otillåtet många timmar sedan jag åt senast. Det måste jag råda bot på omedelbart!

Och ni som är observanta ser att klockan är sju och jag inte befinner mig på gymmet. Jag vet, är förvånad själv! Funderade i eftermiddags om jag skulle köra ett styrkepass. Men när marken böljade sig under fötterna insåg (till och med) jag att det inte skulle bli någon bra kvalitet på den träningen. Resultatet är att otåligheten kryper i all min kropp. Tror att jag måste vänja mig vid att inte alltid hålla igång, att det kanske inte är nödvändigt att köra slut på mig själv varje dag. Bör förmodligen tillåta mig att ta det lungt och låta vilan ta ut sin rätt. Jag pratade med en oerhört god vän i går kväll. Hon utbrast att när människor hittar på bortförklaringar att inte träna gör jag precis tvärtom: Letar anledningar till att nästintill bo på gymmet.
Sigh.
Men det här med vilan gör att jag känner mig smått uttråkad. Shix, vad gör alla människor som inte tillbringar fritiden till att slipa på formen? Tur att det är intervaller med Mela imorgon! Rackans vad det bra det ska gå- nu när jag har laddat och peppat och vilat hur länge som helst!
Som sagt; nu gäller brödbak och sno ihop något som både magen och kroppen tycker om.

toppenstart

Det blev en Stockholmsdag för min del idag. Journalistkurs på Riksdagen del två stod i agendan. Men innan det var dags att inta makten korridorer blev det en visit på Sats. Jag har längtat efter det här i flera dagar! Pratar så klart om Tess morgoncykel. Hon bjöd enormt mycket på sig själv, instruerade hur bra som helst och bjöd på ett extraordinärt superbra pass! Stämningen höjdes rejält med att bästa Jane trampade bredvid. Cyklade även första passet med min nya leksak; Suunto T3C- pulsklockan som ska ta min träning till helt nya höjder. Och det blev en helt ny känsla när jag höll koll på pulsen och kunde trycka på lite extra på vissa ställen för att få fart på hjärtslagen.

Mycket nöjd med starten på dagen traskade jag mot vidare äventyr på riksdagen. Föreläsningar om arbetet i utskotten, tips från riksdagsjournalister med mera radades upp. Intressant och bra att veta inför framtida jobb. Dessutom är det roligt att träffa kollegor från andra tidiningar runt om i landet.
Just nu funderar jag på om det ska bli ytterligare ett träningspass ikväll. PT- cirkel i Sumpan är en stark kandidat till veckans bästa pass. Ska jag plocka fram pannebenet nu och göra som Sporty säger; kicka soffpotatisen i häcken och inte lyssna så mycket på kroppen. Man ska ju bli piggare med träning! Attans, jag gillar inte alls när jag inte kan avgöra om latmasken och slöfocken har rådslag med varandra eller om jag helt enklet behöver vilan. Ni som är sprängfyllda av vishet; hur ska man kunna veta?

aviga och rätaEfter en supersnabb vända på Allt för Hälsan igår, släntrade jag in hos söta S som dagen till ära fyllde år. Hon är magnefik när det kommer till bak och sådant stök. Dessutom är hon, jämte Cicci, den som jag beundrar mest när det kommer till stickning, virkning och sömnad. Det finns liksom inga gränser vad hon kan åstadkomma! Naturligtvis vill jag också lära mig... Giv mig tålamod.... Mamma L har insett att sötnosen Sigge bör börja i tid. Lär den unga vilken väg hons ka vandra, så viker hon inte av därifrån när hon blir äldre.
Tack S för supergott fika och alla andra som var där och förgyllde kvällen!

löparlördagar och mässor

En kille från kyrkan har dragit igång ett superbra projekt med löpardagar! Nu undrar han om det är fler som är sugna att hänga på. Jag lovade att jag skulle fråga er, darlins! Som det ser ut nu springer vi ca 50- 60 minuter (delas in i grupper om det är nödvändigt) med efterföljande lunch och föreläsning från någon löparprofil. I vår har han planerat att lägga upp lite mer som en löparklubb. Det kommer att bli löparskola, intervallträning, långpass, tröskelpass med mera. Fredrik själv har ett antal marathon i benen och springer för Spårvägen. Det är en skoj grej att dels få utveckla sin löpträning (få andra infallsvinkar än de man normalt kör själv) och att träffa andra träningsknarkare! Så, nog med reklam ;)

I lördags var vi ute en sväng på 50 minuter. Jag insåg att jag var snabbare än de flesta, jag är bra!  Och det känns ännu bättre att han tyckte att jag god kapacitet att bli en riktigt snabb löpare! Dusch och en lunch senare ställde sig Lillian Magnusson vid föreläsarbordet. Hon berättade varför hon började springa och om karriären som gått spikrakt uppåt. Vid frågan varför hon har lyckats så bra svarade hon; ”Det är nog därför jag inte är en typisk löpare. Så klart att jag gillar att vinna, men det är inte det viktigaste. Det absolut viktigaste är min familj och jag prioriterar alltid dem”.
Det gjorde mig inte så lite förvånad. Jag själv är en vinnarskalle och har nog trott att de allra flesta som sysslar med någon form av prestation också är det. Är nyckeln till framgång lika med att man inte ska ta allt på så blodigt allvar? Jag satt redo med blocket hela tiden och hungrade efter tips.
Efteråt slog hon sig ner vid mitt bord och jag passade på att fråga hur min träning skulle bli effektivare. Hon tyckte att på det stora hela ser det bra ut; ett kortare och snabbare, ett intervall och ett längre. Men för att få ut ännu mer föreslog hon ytterligare ett kvalitetspass på ca tio kilometer. Några löpskoleövningar plus styrketräning kommer att få mig i bra form!

Spänstade hem, glad i hågen och packade om väskan till Allt för Hälsan. Eftersom jag var där i jobbet, kunde jag inte enbart kolla runt på sådant jag tyckte var intressant. Tänkte rubriker och fick några bra kontakter att jobba vidare på. Överlag var det väldigt roligt att gå omkring bland alla montrar. Fast det var lite för mycket humbug och lite för lite träning. Hade läst innan att Paulun skulle vara där och fyndade musli och bars. Likaså vid Weleda och Bodystore. Nu har jag bra saker att stoppa i mig ett tag framöver!


fars dag

Jag glömde inte bort Fars dag i går, lovar! Försökte ringa hem flera gånger för att sjunga en trudelutt och önska världens bästa pappa världens största grattis. För vem kan ha missat att årets viktigaste dag infaller andra söndagen i november? Bästa superpappa, det här är mitt grattis till dig! Älskar dig.

mysis hos syster

Det är inte mycket som slår mys hos allra käraste syster! När vi, jag och E, trillade in genom dörren var syster i full färd med att göra scones. Som den moderna varelse hon är, stod laptopen på köksbordet med en receptsida uppe. Vem behöver kokböcker när man har trådlöst? Hon hade köpt hem Keso, enbart för min skull- sötisen…
Efter att killarna suttit och zappat mellan kanalerna och systrarna dukat fram kollade vi på Idol. (första avsnittet för min de. Kommer inte att se igen...l) I varenda reklampaus satte det stora bläddrandet igång. Och har man i snitt 300 kanaler att välja mellan, blir det en fasligt många program att se. Måste erkänna att det gick förvånandsvärt mycket skräp! Plötsligt känner jag mig väldigt nöjd över mina skogskanaler (svt, fyran å sexan)

Plötsligt dök den första Hajen- filmen upp. Jag kastades tillbaka till 1989 och mindes hur skräckslagen jag blev när jag hörde och såg "dom-dom-dom-dom-dom- dom" för första gången. Min äldste bror skulle sitta barnvakt och hade lånat den från en kompis. Eftersom varken jag eller syster tyckte det var speciellt intressant att sitta ensamma på rummet, kom vi på den storslagna idén att göra storebror sällskap. Inte supersmart kan jag avslöja för er djupingar. Det dröjde flera år innan jag ens övervägde att begee mig ut på djup där jag inte bottnade. Fnys… nu för tiden kan jag se komiken i den uppenbara plåthajen som inte ens liknar den äkta varan, men försök övertala ett panikslaget barn att hajar inte brukar tugga sönder små flickben. I alla fall inte de som evetuellt (…) skulle kunna tänkas finnas i en småländsk insjö! Nä, nu föll jag bort från ämnet. Fick en superhärlig kväll med syster yster plus make plus vän. Att hon dessutom hade en liten presentpåse till oss var, gjorde inte saken sämre!

springtur med en massa frågor

Jag hoppas att jag får träffa några av er här i dag! Planerar att bege mig till Stockholmsmässan lite efter lunch. Men först är det löpning som gäller! Kyrkan har anordnat fyra olika träffar under hösten. Idag spänstar vi runt Djurgården. Därefter äter vi lunch tillsammans samtidigt som Lilian Magnusson föreläser! Jag hoppas verkligen att det även blir en frågestund, då ska jag passa på att få svar på allt jag någonsin kan komma att tänka på.

kloker på besök

by the way... Känner mig faktiskt riktigt duktig som lade in en vilodag idag. Efter cyklingen med Tessan igår var jag alldeles vimmelkantig. Kände mig yr och illamående och somnade så fort jag kom hem (efter att ha ätit, så klart!) Sov som en stock hela natten men vaknade knappast utvilad. Tog med mig träningskläder för att köra ett pass under lunchen. Men där satte jag stopp för mig själv. Talade strängt och sa att det inte var någon god idé. Nej, snararde idiotiskt att utsätta min redan uttröttade kropp med träning. "Nu sitter du kvar här" mästrade jag. Och jag lydde! :D
Se där, jag lyssnar ibland på alla kloka råd som regnar över mig. Nu känner jag att jag har massor att ge på långpasset imorgon!

ouch, det gör ju ont

Vid dagens slut eller när jag är trött känns det som om jag lekt mullvad i sanden. Det skaver och ögonen är hur torra som helst. Min optiker tyckte därför att jag skulle prova ett nytt linsmärke. Absolut, svarade jag och fick ett par i silikon. Första reaktionen; galet vad tjocka de är! Andra reaktionen; superenkla att sätta in.
 Runt två minuter efter jag hade petat in dem i morse kändes det lite konstigt i vänster öga. Ryckte på axlarna och tänkte det berodde på att jag inte var van vid tjockleken. Men det fortsatte kännas obehagligt och vid fikat gjorde det riktigt ont. Blinkade några gånger och hoppades att det skulle gå om. Jobbade på ett par timmar till. Men vid lunchen var det outhärdligt. Ögat rann och det gjorde rejält ont, anade att det var mer än vanligt skav. En av redigerarna föreslog att jag skulle åka hem och fortsätta jobba hemma. jag nickade med och nämnde idén för redaktionschefen. Hon höll med och jag slank ner för att avsluta ett par grejer. När jag tog ur linsen såg jag att det fattades en stor bit! Var helt konstigt att ta mig fram med bara en lins. Snubblade på trottoarkanter och stötte emot både ditt och datt. Haha, måste ha sett helt drängafull ut! Men det värsta är att den nya linsen inte kommer förrän på torsdag! Det är ju en hel vecka till dess. Och jag som inte har några andra linser. Kort innebär det att jag få ha glasögon i en hel vecka…
Suck.
Jag gillar dem inte för fem öre. Har bara på dem när jag absolut måste. Nu är jag tvungen att visa mig i dem offentligt under sex hela dagar. Nej, det är inget alternativ att inte ha dem. Jag ser som en bäver och lär få nackspärr om jag sitter med näsan två decimeter från skärmen. So help me God.

Äh, over till trevligare saker! Om en kvart åker jag till världens bästa syster! Hon har lovat att bjuda på scones med keso och kalkon. Ah, hon vet precis vad hon ska få en ruth glad! Jag hoppas dessutom att vi kommer att spela något spel. Jag älskar brädspel och kan hålla på praktiskt taget hur länge som helst! Nepp, nu måste jag göra mig i ordning. Vi hörs och syns imorgon igen!
Lots of love

glad i mörka november


Det finns inget bättre än att liva upp vardagen tillsammans med goda vänner. Just det gjorde jag i onsdags kväll. Tessan bjöd in på middag och allmänt mys och på plats fanns fyra störtsköna tjejer. Kycklingpaj med tillbehör och en underbar chokladcheesecake (det du, allra käraste syster… Den får vi fixa när vi har fölsedagsfika om ett par månader!) En hel del träning (så klart!) och mycket, mycket annat ventilerades i köket. Kan inte nog uttrycka min glädje över att ha hittat sådana strålande vänner!
Tiden rann på och plötsligt fick jag skynda mig för att inte missa sista pendeln hem. (Ah, måste verkligen försöka få tag i något ställe inne i stan snart! Har du nåt tips är det bara att leverera det ;0)) En mörk och kulen dag i början av november kan alltså bli fantastiskt bra!
Kolla in
Tessan, Sofy och Felicitas för roliga bilder!

överraskningar på rad

I söndags hade jag packat träningsväskan för att vara med på cykel puls. Alla deltagare använder sig av pulsbälte och man kör på pulsnivå istället för ansträngningsnivå. (väldigt roligt). Sats har ett system att man måste hämta ut sin biljett senast tio minuter innan klassen börjar. Gör man inte det, lämnas den till förste man i kön. Det var bara för mig att vända helt om och åka hem igen…
Kan inte påstå att jag inte var sur. (hade ju bokat!) Men tog ut irritationen i joggingspåret istället. I normala fall har jag två sträckor att springa, men nu kände jag mig äventyrlig och sprang helt motsatt håll. (och det är inte illa eftersom jag knappt hittar min egen ficka) Efter en kvart såg jag ett stort stängsel. Nyfikenheten tog över totalt; hade inget annat val än att kolla vad som fanns bakom. Och där, där fanns det jag letat efter en halv evighet- en löparbana! Grindarna var öppna och jag slank in. Drog med ena foten över en frostbiten fläck. Började jogga runt, runt, runt och kände att den här kommer att bli flitigt använd. Tänkte att det var dumt att inte intervalla när jag ändå var där; 200 x 10. Härligt, jobbigt accompangerat till astmarossel. Avslutade med några varv runt banan och kvarten hem igen.
Och där kom kvällens överraskning numero dos. En perfekt backe! Jag tvärstannade, gnuggade ögonen och kunde för mitt liv begripa hur jag har kunnat missa den. Jag har spanat efter en backe för intervaller i snart ett år. Där, bara några meter från den väg som jag går på varje dag fanns den. Fem lyktstolpar lång, stadigt uppför. Tror att jag kommer trycka upp formen ett par steg här!

i gott sällskap

Jag och syster roar oss kungligt på väg hem genom Stockholmsnatten. Vad sägs om att skåla in det nya dygnet med Pepsi Max och i systerlig gemenskap dela en påse ananascrisp?
 
blåbäret

Du ser vilken som är min plats, inte sant? och njet, håller inte alls med att det är rörigt på mitt skrivbord. Det är väl allmänt känt att viktigheten sitter i hur höga pappersstaplarna är? (hihi)

sannolikheten att det är en tisdag är stor

Minns ni när man räknade med sannolikhet och medelvärde på gymnasiet? Det illustrerades av en kurva som berättade sannolikheten för något att inträffa. I dag tar vi exemplet hett vatten i Starbucksmugg. För det allra mesta kommer det 2.4 dl ur automaten, men kan även i några procent av fallen bli 2.2 dl eller 2.6 dl. (fråga mig inte hur man räknar ut det, skulle inte minnas det ens under pistolhot) Ok, hänger ni med? Det händer inget speciellt när sannolikheten blir A) eller B). Men om det blir 2.6 dl och någon (…) är fumlig på handen spills överflödet lätt ut. Och det gör ont kan jag meddela. Just nu sitter jag med aloevera- klet på halva (milt överdrivet) armen och tycker smått synd om mig själv. Att jag dessutom inte får tag i en jätteviktig person ökar på tuligheten ytterligare. Men hey, vad gör det om hundra år när allting kommer kring? (och visst börjar ni också smila när ni tänker på de sju små dvärgarna som dansar omkring?)
För idag är det tisdag- man bör komma ihåg att det bara finns en tisdag varje vecka, passa på att njut av den så mycket som ni kan.

Nä, nu ska jag försöka få tag i ovanstående person igen. under tiden kan ni roa er med att beundra min egenhändigt tecknade graf och (drrrrrrrrrmmmm) dagens outfit.

ah, äntligen hemma

Det är inte bara SL som har problem med växelfel (fråga mig inte vad det är, har ingen aning!) utan även SJ. Tåget från Uppsala tuffade in på Stockholm central med sengångarfart-  en kvart försenad. (Tur att jag inte hade bokat något pass på gymmet!)  Satt ombord och velade mellan de olika anläggningarna. Jag tycker det är lika svårt varje gång att välja vart jag ska gå. Speciellt som idag när jag skulle köra styrketräning och kunde bege mig till stort sett vilket ställe som helst. Jag upplyste kollegan J att det brukar vara alldeles för mycket folk på Zenit, Stadshagen ligger på tok för långt bort och jag hittar inte sakerna på Södra station och så vidare. För att göra en kort historia ännu kortare; J tyckte att jag skulle ta det center som jag oftast väljer. Alltså blev det Regeringsgatan i vanlig ordning…

Inledde med fem snabba kilometer på löpbandet och körde därefter igenom ben och biceps. Det ett jobbigt pass och jag fick kämpa en hel del på slutet. Känns därför väldigt skönt att vara hemma igen. Sitter bekvämt tillbakalutad i soffan, har just ätit en skiva av (mitt hembakade bröd), lite fil och (min supergoda egenhändigt gjorda) musli samt ett ägg. Egentligen borde jag ha druckit ett stort glas vatten eller te. I stället föll valet på Pepsi Max, vet att det inte är den bästa återhämtningen men absolut den godaste!
Om en liten stund börjar Toppform på SVT och jag ska hälla upp lite mer Pepsi Max. Det verkar som om det kommer bli en toppenkväll!

Bjuder på en bild från kyrkan igår! Björnen Bernhard är Söndagsskolans maskot och det blir alltid stor jubel när han dyker upp på scenen! Onödig info att jag verkligen gillar det!

äntligen måndag!

Jag har fått in perfekt nivå på Wake up Light! I morse vaknade jag två minuter innan trummorna dundrade igång. Har ingen aning om jag inbillar mig, men det känns på något sätt enklare att komma upp ur sängen nu. Får återkomma om ett par månader med en mer noggrann redogörelse!

 Idag är det som bekant måndag, inte mig emot! Första dagen på en helt ny vecka ger fantastiska chanser att börja om från början, ta nya tag och att göra den här veckan ännu bättre än den förra. Gör om gör rätt (om föregående inte gick som man ville) eller keep goin´ strong (om den gick helt strålande). Nu gör vi det bästa vi kan åstadkomma de närmaste dagarna. Ta hjälv av vännerna,  tillsammans går det mycket bättre. Med de orden önskar jag er således en underbar start på vecka 45!

hemmakväll

Fick ett mess från PTn i fredags. Orden löd: ”Mys o tric n´treata i helgen!” Vem är jag att sätta emot det? Tillät mig sova riktigt länge i går, fixade lite hemma och åkte in till stan. Där väntade Sofy och ett härligt 14 km långpass i solen. Det mesta var kanon; solen, sällskapet och sträckan. Hade kunnat fortsätta i all evighet när vi sprängde den sista kilometern! Glad i hågen slank jag iväg till Sats för att duscha och fixa till mig. Nästan exakt en halvtimma efter dippade jag rejält. Ögonen blev allt tyngre, fötterna släpade och rörelserna var långsamma.

Tog mig till hemmets ljuva vrå och åt lite innan jag kollade igenom en artikel inför nästa vecka. Stängde ner datorn och förberedde mig inför en kväll i lugnets tecken. Satt i soffan ungefär två minuter innan jag tröttnade på det. Vad trist det är att inte göra något speciellt! Det var bara tjafs på tv. Vem tycker egentligen att Dansbandskampen och Stjärnor på is är god underhållning? Började bläddra i en bok men fann inte ro att sitta kvar. Beslutade mig för att knåda ihop en bröddeg. Receptet är superenkelt! Bara att röra ut jästen i varmt vatten, mixa brödsorterna, degen i en form och in i kall ung. Men tror att jag gjorde nåt fel, brödet jäste pyttelite och blev stenhårt. Skulle ha kunnat klubba ihjäl en sälunge med den! Timmarna segade på och tillslut slog klockan sovdags.

Scrollade in väckningstiden på Philips Wake up light och beundrade den ett tag. Åh, jag gillar den! Ljuset börjar en halvtimma innan det är dags att vakna. Undan för undan intensifieras ljuset och när det är dags att slå upp ögonen sätter ett ljud igång. Man kan välja mellan afrikanska trummar, fågelsång, vindspel eller valfri radiokanal. Första morgonen vaknade jag tre minuter efter lampan tänts. Jag skruvade ner ljusstyrkan och sedan dess har jag inte vaknat förrän rummet badar i ljus. Att vakna till en soluppgång när man går upp i ottan, det är lyx!
Quantum of solace.

Smått märklig titel på den nya James Bondfilmen. Men jag är inte den som klagar, huvudsaken var att få spana in den hetaste Bond ever… Haha, så hade jag kanske resonerat för några år sedan. Vi var ett gott gäng som traskade in på Heron City för att beskåda det nya underverket. Magen skulle få sitt innan och vi gick in till en restaurang. Där dissade en av grabbarna oss så grovt; ”Hallå, folk bokar faktiskt bord här innan man kommer. Fredag, du vet och folk gillar oss”. Hopp. 16 klackar vände på sig och gick vidare. Nåväl, vi hittade tillslut både mat och sittplatser. Även biosalongen med sina femhundra sittplatser.

Efter reklamen kom en hel rad med kostymklädda killar in. De överraskade alla  med att använda biobiljetterna som lotter. Priset var en ack så åtråvärd t-shirt. Ena numret efter det andra ropades upp- sen kom min rad och min plats! Precis när jag skulle resa mig upp och skutta ner stack en kille från samma rad iväg. Han tog MIN t-shirt! Snorunge! Spelar roll att den förmodligen var i XXL och totalt oformlig. Det var min… Och det går inte att skrika inför flera hundra människor och en skitunge luras. Blev upprörd in i mitt innersta ;)
Oki, åter till filmen. Jag blev ganska besviken. Tunn story, många gånger omotiverad action (även om parkour- trixen var häftiga) och ibland bara totalt osammanhängande.

Efteråt trotsade vi både isgata och snålblåst, åkte hem till en av tjejerna och drack kaffe. Hon rotade fram ett brädspel från 1992 som roade oss en lång stund. Det var verkligen längesedan jag sysslade med sånt. Insåg att jag borde göra det betydligt oftare! Kort; mer Daniel Craig, brädspel och trevliga människor åt folket.