julbak

Jag har fuskat. Trots att vi bara hunnit genom halva november har jag nallat på julstämningen. Rejält. Pepparkakor och lussekatter, glögg och julmust- you name it. Och för att ytterligare komma ett steg närmare högtiden har jag redan julbakat. Ja, jag skäms. Speciellt som jag brukar gå främst i ledet och gasta åt dem som sätter fart alldeles för tidigt. Mästra med att man blir alldeles för trött på julen flera veckor innan den ens har börjat. Att det borde beläggas offentligt spöstraff för dem som julpyntar, spelar julmusik och gnaskar julinspirerand kost innan första advent. Nu står jag själv i skottgluggen… men sörjer inte nämnvärt över det! Jag hade fantastiskt trevligt i lördags!

Efter
löpning med Tessan väntade någon timmas jobb vid Fridhemsplan. Skyndade mig för allt vad tygen höll till pendeln för att åka norrut till Cicci. Vi sjöng i Tongångarna som små knoddar, hängde stort sett hela tonåren och kom till Stora Stan vid ungefär samma tidpunkt. Med på plats var dessutom Susanna (med fina magen, hon och maken J. ska ha bebis om ett par månader. Jätteroligt!) Syster yster dök upp så snart hon avslutat dagens tjänstgöring med att rädda liv.
    Vi bläddrade igenom diverse receptböcker och fastnade för Mozartkulor, bounty, chokladkola, pepparkakor och lussekatter. Med sällan skådad iver satte jag igång med mina bountysar. Kokade ihop sirap, grädde, florsocker, smör till en gojsig massa.
Hävde i en påse cocos och smetade i långpanna. Medan det stelnade på balkongen (lyckliga de som har en sådan i sin ägo!) kollade jag över axeln när Susanna rörde i kolablandningen. Petade på lussebulledegen och drack min tredje kopp the på raken. Jag inser nu att jag har kapacitet att bli, om inte Sveriges bästa, så Stockholms bästa chokladsmältare. Flera timmar senare beskådade vi nöjt resultatet av våra ansträngningar. Ett par vänner till Cissi och hennes JB kom förbi och hjälpte till med det sista; kurla snörena runt chokladkolan. På ett sätt känns det oerhört bra att ha bjudit in julen redan i november!  Och kombosarna hemma i gula  villan tyckte att det smakade riktigt bra.
Kommentarer
Postat av: Mela

Åh. Jag vill också. Problemet hemma hos mig är att J inte är lika förtjust i lussebulla så jag får äta alla själv... :)

2008-11-18 @ 15:20:14
Postat av: sofy

Åh. Sådärja. Det här betyder allså att man får börja. Jippie!! ( och ja, man kan nu strunta i mitt tidigare inlägg om novembers slut i min blogg. Klart det blir lussepyssel i november!)Mela: Jag har noll problem ed lussebullar. Om man bortser från att jag inte kan SLUTA äta dem!

Postat av: Andréa

Åh, snart ska jag också! Men just nu kokar jag hallon och chokladmarmelad, inte helt fel det heller :)

2008-11-18 @ 21:27:54
URL: http://lopningolivet.blogspot.com
Postat av: ruth

mela: För att undvika att jag själv äter upp allt, leker jag fröken givmild och delar ut till höger och vänster. FUngerar ganska bra!Sofy: Ja, se där! Lussepyssel i november är härmed tillåtet!Andréa: Oj,oj... den där marmeladen låter inte alls otäck. Upp till bevis och skicka en burk ;)

2008-11-19 @ 07:31:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback