mycket ska man se innan ögonen trillar ur

Ibland är man mer knäpp än vanligt. Som när man ställer klockan på noll fem noll noll. Ännu knäppare när man faktiskt hasar sig upp! Tryckte, petade, lirkade, fick in linserna efter en liten stund. Det är helt ny teknik som gäller nu när naglarna blivit en sisådär tre meter längre. (Nä, det heter varken plastnaglar eller lösa sådana. Tippar är den rätta benämningen.) Grymmans snygga! Dock en aning hämmande i det vanliga livet då man blir nästintill handikappad. Men som sagt, värsta vackra!

Spatserade ner till pendeln med träningsväskan dinglandes på axeln. Remmen är tokång och studsade mot benen. Såg förmodligen ganska slappt och tonårsaktigt ut!  Ramlade in på gymmet och möttes av ett glatt "god morgon". Awww... alltid lika trevliga. Kunde det bli annat än en bra start på dagen?

Nästan rakt över i cykelsalen satt en gubbe man i 50-årsåldern. Grått back slick-hår i, ring i örat. Tajta cykelbyxor och urtvättad Iron Maiden t-shirt. Tio minuter in i passet svingar han t-shirten likt en lasso över huvudet. Under fanns en brottardräkt. Ja, du läste rätt. Uhhh!!  Jag som tycker det är tvi-varning när tjejerna cyklar i sport-bh. (Svetten skvätter fjorton meter och strilar ohämmat. Det är så smittor sprids.) Kommer aldrig klaga igen. Urringningen gick nedanför naveln... På en oldie... dessutom stirrade han med illa dold fascination på varje varelse med XX-kromosomer i salen. Mycket ska man se innan ögonen trillar ur...


Get to know me

När jag ändå är inne på temat vem-är-jag-egentligen. Tänkte att man kanske får en hum (om en liten) vad jag är för någon filur.

Hav eller sjö
Tv eller Dator
Höst eller vår
Jul eller påsk
Svart eller Vit
Ipod eller Mp3
VH1 eller MTV
Rosa eller Lila
Hund eller Katt
Guld eller Silver
Bad eller Dusch
Sko eller Sandal
Afrika eller Asien
Löshår eller Äkta
Mobil eller telefon
Klänning eller kjol
Lägenhet eller hus
Plugga eller arbeta
Blond eller Brunett
Vanilj eller Choklad
Ring eller halsband
Jeans eller leggings
Stjärnor eller Månen
Jordgubb eller hallon
Nyår eller Midsommar
Långt hår eller Kort hår
Nagellack eller läppstift
Sanning eller Konsekvens
Blåa ögon eller Bruna ögon
Snowboard eller skidor
Berg-och-dalbana eller Vattenbana
Harry Potter eller Lord of the Rings
Christina Aguilera eller Britney Spears

ipod vs. life

Blir man utmanad så blir man...

Shuffle
Regler
1. Sätt din musikspelare på shuffle
2. Tryck nästa för varje fråga
3. Använd titeln på sången som svar även om de är helt konstigt. INGET FUSK!
4. Utmana dina vänner.

 1. Hur mår du idag? La coco-Dance
2. Kommer du komma långt i livet? Day by day
3. Hur ser dina vänner på dig? Have you ever really loved
4. Kommer du att gifta dig? Walk away
5. Vilket är ditt livs temasång? Jag är en gäst och främling
6. Vilken är ditt livs historia? So emotional
7. Hur var gymnasiet? The cold is here
8. Hur kan du fortsätta i livet? I want you
9. Hur kommer morgondagen att se ut? Bianca
10. Vad är det bästa med dina vänner? Mellan en far och en son
11. Vad kommer hända nästa vecka? Ska vi älska så ska vi älska
12. Vilken sång beskriver dig bäst? Jag blundar i solens sken
13. Hur går ditt liv? Let Her go
14. Vilken sång kommer spelas på din begravning? When you say nothing at all
15. Hur ser världen på dig? it´s easy
16. Kommer du att ha ett lyckligt liv?  Your not alone
17. Vad tänker dina vänner om dig egentligen? Show me your love
18. Vilken sång beskriver den personen du är attraherad av? Love crime
19. Vad skulle du vilja säga till den nästa generationen? masquerade
20. Har du en mörk hemlighet? Times goes by
21. Trånar människor efter dig i hemlighet? Amsterdam
22. Hur kan du göra dig själv glad? No place that far
23. Kommer du att få barn? Eagles fly
24. Vad är goda råd för dig? Vi är på väg
25. Hur kommer du att bli ihågkommen? Records and amore
26. Vilken är din dags sång? Tomorrow

Någon som kan tolka det här...

meditation på fyra hjul

Dalarna ligger typ sextiofem mil rakt norrut. Det tar nästan ett arton timmar att bege sig dit på däck. För att överleva måste man ladda med kudde, superbekväma kläder (som oftast är fulare än Björnes kostym) gigantiskt vätskeförråd samt tidningar av diverse slag och innehåll. (läs; Elle, Cosmopolitan, Fitness magazine) Det här stämmer alldeles utmärkt om man bor Smålands mörka skogar... Det har jag inte gjort på ett bra tag. Men avståndstabellen sitter fortfarande fastlimmad i hjärnbalken. Har jättesvårt att inse att jag inte kommer till Kalmar på en timma. Inte heller att Falun som ligger högre än vad som borde vara tillåtet, är såpass nära. Blev hur som helst förvånad när Linda sa att det tar drygt två timmar till Falun. Den där röda, alldeles förstora hoodtröjan kastades i soffan. Byxorna som har blivit alldeles förstora (märkligt det där. Hur kan jeansen bli större utav att bara ligga i garderoben?) och hänger hopplöst i baken byttes ut till ett par mer välsittande. Som de där som införskaffades förra veckan. Nationaldagen till ära.

Väl i bilen försöker jag hålla mig vaken. Har en enormt störande ovana; jag somnar alltid när jag åker bil en längre stund. Det spelar ingen roll om jag biter mig i kinden. Sätter mig så att benet somnar eller leka trummis. Huvudet faller åt sidan och jag snusar som den värsta treåringen. Självklart händer detta även denna gången. "ruuuuuuth.... du sover väl inte...." hör jag en pillemarisk röst längre bort än syndostasien."öhh.. nä... bara mediterar en kort stund". Oh yeah...

mot dalarna

Borde packa istället för att hamra på tangentbordet. Men det råkade bara bli så att jag knäppte på datorn, loggade in och började skriva... tss... så det kan bli!

Ska till Faaaaluuuun i morgon. (du lade väl märke till att jag tog det dialektalt?) Ska jobba med Mary Kay tillsammans med några kollegor. Rent spontant är jag totalt utfreakad ikväll. Var så länge sedan jag hade huvårdsklass att jag knappt minns hur det gick till. Rackans... kommer staka mig, rekomendera fel foundation samt ge lila paket till de som behöver rosa. Åh... Dear Lord.... Men å andra sidan tror jag det kommer bli kanoners! Du får veta mer på måndag hur det hela gick!


flickan med guldbyxorna

Jag skäms så ja nästan avlider. Eller skäms är väl att ta i med rejäla spadtag. Skaver lite, är nog en mer korrekt beskrivning. Som en mix av smålänning och ölänning ligger det ganska väl till att man inte vill slösa mer än nödvändigt. Och igår hade jag spenderarbyxorna på mig. De med djupa fickor och tillsynes oerhörda resurser. Slank in på J Lindeberg med Mattias. Hittade ett par bralls som bara var sååå underbart fantastiskt fina. När Matte därefter understryker det jag anat,  fanns bara en mening i huvudet: Får jag inte dessa jeans blir jag ALDRIG mer lycklig. Inte en chans. Pling....

Stod emot sandaletterna från Vagabond. Även ytterligare ett par jeans från Filippa K. Linnet, toppen, klänningen  från Levis, Whyred, Acne. Därefter var hela motståndskraften borta. Ungefär som hos en leukemipatient som just fått ny benmärg. En enda liten usling till bakterie ställer till mer oreda är stormen Gudrun. När man känner av det, är det minst inteligenta av allt att traska in i ytterligare en butik. Och vad gör ovanstående? Jopps, du gissar rätt (grattis, vad ska du göra med dina tio tusen knappar av äkta blackelit?) On Off lockar med neonskyltar. För en vanlig människa ser de helt vanliga ut. Men för en människa i min situation lockar de värre än en myra till jordgubbsylt. På en vägg hängde Ipods av diverse storlekar, kulörer och likande. Inte för att jag kan en massa om gigabyte och mixelpixlar och prestanda med diverse hårddiskar och skrivare. Men jag vet hur en Ipod ser ut, en sån totalt stjäl hjärtat och vägrar lämna tillbaka det. Inte förrän man bär iväg med den i en påse och skrivit på kvittot. Suck. Precis så slutade historien. På skrivbordet hemma finns en chockrosa Ipod nano. Nu vet jag att jag kommer att bli lycklig!

femton hekto nötter med mashmallows å kolasås.

Du gaaaamla du friiiia du fjääällhöööga noooord!!!! Grattis på Gusav Vasa-dagen! (Vi påminde varandra om varför vi firar och hur många det egentligen var som fick sätta livet till på stortorget av Kristian Den Förskräcklige) 

Det stora firandet bestod med nationaldags-fika hemma hos Bea och Terra. Varför ska man vara på Skansen när man lika gärna kan vara i Midsommarkransen? (Det är en fråga så god som någon) Jag och Mattias belv hur sena som helst när vi missade att gå av vid rätt station... pinsamt... det är sådant man gör första veckan man bor i stan. Kände mig hur dum som helst, men det räckte nog inte speciellt långt. I allafall inte när man dagen till ära dragit på sig ett par svarta tights (inte med spets, gud ske lov)! koooort svart kjol samt en liten åtsittande gul t-shirt med texten "blondes have more fun". Hade vart hysteriskt om jag nu varit blond. Visserligen har nästan all mörk färg försvunnit och ersatts med guldiga slingor och vanlig hederlig blekning á la solei.

Men inte är jag ledsen för det. Dessutom kom ett par nästan pinsamt sent. Fikat väntade och såg totalt oemotståndlig. En kardiolog (hjärtläkare...)  skull med all säkerhet satt den som hot mot rikets säkerhet. Inte bara för den täpper till kärlen mer effektivare än fogskum, utan att om "the old enemy" ryssarna, visste om den skulle de invaderat landet typ igår. (Vem har för övrigt påstått att rysskräcken är borta... tss...) Vem kan egentligen tacka nej till en seg brownie med femton hekto blandade nötter, tolv påsar amerikanska mashmallows och fem kilo ringlad kolasås? Nä, precis.


grym tid!

Asså, jag känner mig så nöjd! Sprang Vårruset igår. (Även känt som kärringruset av ganska uppenbara anledningar.)  Slog mig att det var sex år sedan.  Oh dear, är det verkligen så länge sedan? (ja ruth. Det är sex år sedan i år som du tog studenten... och trean var sista året du sprang) Minns att jag inte var så värstans pigg det där sista loppet. Hade problem med en höft och kunde inte ens stödja på benet kvällen innan. (reumatism, utslitning eller bara vanlig hederlig överträning. Om det tvistade de vise) Men kommer man från öländsk härkomst, mixat med en del norsk är svaret givet: Helt otroligt, galet, vansinnigt envis när man sätter den sidan till. Så jag haltade mig runt banan. Mest ilsk för att jag inte kunde springa.

image41


Det skulle jag ta igen i år! Tillsammans med allra käraste systers kollegor skulle det slås rekord. (jag håller med att det låter wierd. Varför springer jag med systers kollegor. Ehum... vet inte!) Vi träffades vid Sankt Eriksplan och började bege oss bort mot universitetet. Rackans vad folk det var på väg! Lagom till starten knatade jag och Anna-Karin bort till avspärrningarna. Det finns en mängd med startgrupper varav de första är tävla, springa fort och springa. Men det osar gammal älg när tanter med Hässelbys lokalförvaltning tryckt på ryggen ställer sig i raden. Fler och fler tillsynes slappa varelser ställer sig i porten för mycket vältränade personer (enligt rekomendationer).

Svaret får man när starten går. Efter 500 meter började ett hundratal gå. Efter ytterligare 500 meter följde tvåhundra samma trend. Är det konstigt att man blir vansinnig? Första kilometern tog sju minuter, ja men det är inte klokt vad kasst det är! Så respektlöst att man knappt finner ord att spotta ur sig. Är det springa så springer man. Lunkar man gatan fram, startar man i Lunka-gruppen. Hur svårt kan det egentligen vara? (ett av visdomsorden...) Jag hittade en lucka efter två och en halv kilometer. Därefter flöt det över förväntan bra! Kunde ta ut stegen och behövde inte hejdas så många gånger av folk som höll lägre tempo. 18 000 deltagare tar plats. (Vilken syn att se alla från en luftballong. I allafall under uppvärmningen. Snacka om vilken syn när alla tusen stampade i takt och viftar med armarna.) Nu ramlade jag från ämnet. Koncentration och tillbaka till spåret. När det återstod en kilometer började det bli tjockt med folk vid dikesrenen. Tjoande folk och sjungande artister. Smart egentligen, de allra flesta får en adrenalinkick utan dess like. Spurtade som en galning det sista. Sprängde målggränsen på 23. 28 minuter. En bra tid på fem kilometer! Nästa år ska jag komma under 20... men just nu är jag helt nöjd och glad. Dessutom smakade fikakrogen så mycket bättre då. Vad mer kan man begära?

pingis på hög nivå

**************************************************************************************************************************'*****

Ibland undrar jag om allt står rätt till i min arma skalle... fniss.... hör här bara:

Ruth~ Har du hör den där nya låten med Enriqe Eglesias?
Ewa~ Mmm.... Jo, det har jag gjort. Rockar bra i läkemedelsrummet!
Ruth ~ Har du tänkt på att trummorna i början låter exakt, och då menar jag exakt som pingisbollar mot ett pingisbord. Visst är det värsta coola. Typ ihåligt men ändå bollaktigt?
Ewa ~ Jaaa du... Det kanske inte är så lustigt när själva låten heter "The ping ball song".
Ruth ~Jaha. Så det är det med flit?
Ewa ~Typ.

*******************************************************************************************************************************