packis och isbjörnar kräver sina jackor

Vi har börjat nagga på de mörka månaderna. Snart faller snön faller i tjocka sjok och kommer belägra oss stackars nordbor värre än tyskarna under världskrigen. Soltimmarna hamnar på minussidan och de som har förstånd går i ide. För oss andra gäller att bara härda ut.
Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder... Många, många, många  har tagit den devisen på kallt allvar. Gigantiska jackor rör sig på stan. Taniga ben och huvuden med volymsprejade frisyrer är det enda som avslöjar att det finns en människa under.
"Kolla, de vandrande topsen har gjort entré"
skrattade syster häromdagen då snön pudrat asfalten.

Naturligtvis ska man klä sig varmt, missförstå mig rätt nu. Det är trots allt snart vinter med allt vad det innebär. Men det känns onekligen löjlligt när man- i Stockholms innerstad- har på sig en parkas som enligt reklamen klarar minus fyrtio grader. Andra jackor används av forskare på Antarktis och några hävdar att plaggen är utformade till mästra de tuffaste möjligaste vinderförhållanderna.
Hur ofta har vi packis, tjutande snöstorm och extremt kallt väder i Sverige? Kanske lika ofta som man på allvar har bruk för jeeparna som rullar runt och tar upp en och trefjärde dels fil på vägen.

Slutsats:

Snygga; Några av dem. (Man undviker åtminstånde fallskador om man halkar omkull.)
Nödändiga; Nepp. Såvida du inte ska till Nordpolen och spana isbjörn. Eller har glömt sovsäcken vid nästa scoutevent runt nyår.
Men som en mycket vis person nämnde; Säg aldrig aldrig. "Day after tomorrow" kan hända även i Sverige.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback