freak show på gång

Plats
Skrapan på Götgatan

Detta har hänt:
Syster och Ruth har en trevlig eftermiddag med varandra. De går ut och in i olika butiker. Kollar på vinterprylar, jeans och proteinpulver. Hissar säsongens parfymer och dissar priset på latte. Till slut hamnar de hos en optiker och granskar bågar som hänger lite över allt. De står med ryggen mot personalen som närmar sig.

Personal~ Behöver ni hjälp med något?
Ruth~ Vi kollar lite på glasögonen...
Syster ~ ...och funderar på att skaffa varsitt par...
Ruth ~...som komplement till linserna.
Kvinnan hejdar sig och tittar förvånat på systrarna.
Personal ~ Men ni... ni.... ser ju likadana ut!
Ruth och syster ~ Nja...lite kanske.
Personal ~Säg inget, ni måste vara tvillingar!
Ruth ~ Ja... Jo, det är vi...
Syster ~ ...men så lika är vi verkligen inte.
Personal~ Joho!

Vad svarar man på något sådant? Vi hävdar alltid att vi inte är ett dugg lika, men folk runtom tycker inte detsamma. Då är frågan; har vi eller de andra rätt? Och har folk rätt att stirra på oss som om vi vore en vandrande freak show?

Kommentarer
Postat av: Elin

tja... ni är rätt lika innan man lärt känna er :) första gången ja träffade er tillsammans var ja liiite osäker på vem det var jag hade träffat innan, men inte så farligt ;) Kram på dig vännen! (känns som om jag är ensam om att kommentera här...)

Postat av: Marcus

Haha, ja Ruth folk HAR rätt att stirra på en.That comes with the package vet du ;-) Roligaste frågan jag och brorsan har fått är "men vadå, är ni såna där riktiga tvillingar då?" Vad svarar man på det tycker du?? Men så är det, och låt dem stirra bäst de vill, de är nog bara sura fär att ingen lägger märket till dem på samma sätt....
Kram på dig! Malin hälsar också
Ps: med "riktiga" tvillingar menas enäggstvillingar, fick vi höra sen

2007-11-20 @ 16:17:43
Postat av: Ruth

Elin~ Tack för dina kommentarer! Känns bra att någon av alla dessa som läser här varje dag hör av sig! Du såg skillnad på oss snabbare än majoriteten, good work! Kramar till söta elin.

Marcus~ Haha... det är saker man få ta som tvilling antar jag. Visst känns det onekligt speciellt och nästan kändisvarning när folk fastnar med blicken.

2007-11-22 @ 15:48:33
URL: http://ruth.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback