Extra! Steg för steg hur du rengör dina makeup borstar!

 När borstarna ser ut så här, då är det dags att tvätta dem! Beronde på hur mycket du använder dem, bör du tvätta dem var tredje- fjärde vecka,





Ta ett helt vanligt hårschampoo. Ja, du tvättar ju ditt eget hår med sådant, inte sant? På bilden visas ett som ska ge mer volym, om det överförs till borstarna är svårt att avgöra eftersom de alltid står rakt upp.


Observera att det är bara borstar med äkta hår som går att tvätta!




Blöt igenom borsten ordentligt. Vattnet ska vara lagom tempererat vatten.
Det vill säga varken för varm eller för kallt.





Häll lite schampoo i handen och massera in i borsten. Skölj en gång och upprepa. 
Stryk borsten fram och tillbaka och i cirkelrörelser tills det löddrar rejält.
Skölj ur riktigt ordentligt om du inte vill få schampoo-rester i pudret.




Om ditt fodral är i samma skick som borstarna lönar det sig att ta en omgång här med. Dock behöver fodralet inte vara gjort av något särskillt material. Blöt, löddra upp och skölj.





Borstarna bör torkas innan användning. Men ställ dem för Guds skull INTE i ett glas som bilden visar. Då går fukten ner till skaftet där håren är fästa. Limmet löses upp och de lossnar. Om inte detta räcker, så spricker även handtaget, då trä och vatten inte är en bra kombination.






Det här är det rätta sättet! Lägg borstarna med håren utanför bordsskivan. Låt ligga över natten. Om du har barn kommer kreativiteten till användning. Några mammor tipsar om gummisnoddar och klädnypor, höga skåp och hatthyllor.




Lycka till med tvätten! Känn därefter nöjet i att lägga mejken med fräscha, väldoftande borstar!


Kommentarer
Postat av: Elin

Men... jag köpte en borste på face (hemskt men sant, du är ju inte här...)Den var inte i äkta hår, men hon sa att ja skulle tvätta me schampoo iaf =)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback