fem tankar om helgen

Med risk för att kopiera Rix Morron Zoo totalt... men Fem tankar om helgen känns nästan oundvikligt just nu. Är du redo? Då sätter jag fart:

1) Hollywood
Såg filmen "Sunshine" som berör ämnet Jordens undergång och räddning. (Och Bruce Willis, den där gamle hjälten var inte med. Nästan så man blir förvånad...) Ett rymdskepp är på  väg mot ett ädelt mål; skicka in en bomb i solen så att den döende stjärnan åter ska ge dödsdömda Tellus liv igen. Första halvan var kanonbra. Jag menar det, super! Därefter försöker Hollywood göra om filmen till ett sötsliskigt, förutsägbart och exploderande dravel. Gör om, gör bättring!

2) Söta barn
Ni som känner mig vet att barn inte riktigt är min grej. De skriker högt, kräver ständig tillsyn och är allmänt... ja... du vet... som barn är mest. Men i lördags var det körkonsert i Filadelfiakyrkan på Eriksplan. Samtliga körer- från de allra minsta till de äldsta. Från glada amatörer till proffs. (Japp, här får hela registret plats.) Först på scenen var Konfetti. Barnkören med barn i åldrarna tre till sex år. De var rent av underbara! Låter som smurfar och ser så där bedårande ut som bara barn på ett visst avstånd kan göra. Sötnosar!

3) Du är jag... eller jag är jag... hur är det nu igen?
Efter Gudstjänsten glider man ner för stentrapporna (samma som Mikael Nykvist kämpar sig uppför i filmen "Så som i himmelen") Säger hejsan till allt folk. Då är det någon jag känner vagt igen som hälsar:
"Var inte du blond senast vi sågs?"
"Nja, det var i höstas det" svarar jag och drar i en hårtest.
 "Men, men" hackar personen framför mig. "Du är ju sjuksköterskan som är tillsammans med Per, eller hur"
Jag ler under lugg: "Nej, ledsen. Jag är hennes tvillingsyster". 
*hysteriskt skratt*
"Skämta inte, det var nästan så jag gick på det. Jätteskoj Ewa..."
"Jo, det är sant! Jag heter Ruth och är tvilling med Ewa"
Tystanden lägger sig. Tjejen får en rödskimrande nyans och får fram efter ett par sekunder:
"Alltså, jag är jätteledsen. Ni är verkligen hur lika som helst. Blandar folk aldrig ihop er?"
"Jo, det  händer stort sett hela tiden. Men det gör inget, jag börjar bli van".

4) Buffé
Efter kyrkan varje söndag är det ett stooort gäng som brukar äta lunch tillsammans. Min personliga favorit är Kinamuren vid Odenplan. Gudomlig sushi, fantastisk kyckling och lammfilé. Lägg till vårrullar och soja. I söndags blev det precis lagom mycket. Andra helger har jag inte ätit något förrän två dagar senare...
 
5) Flyt
Lätt i sinnet och i hjärtat traskade jag i väg till mitt andra hem; S.A.T.S. Spänner ögonen i löpbandet (du är mitt Everest...) och knappar in 30 minuter, 11. 5 km/h. Det går tre, fem, nio minuter. Snabbare och lättare än vanligt är de 30 minuterna sprugna. Så lätt att jag av bara faren knatar på i tio till. kändes som om jag gled, flöt, svävade fram. (Jopps, superlativen haglar värre än någonsin) Det kan bara betyda en sak; mina nya löpardojor är som i "Min vän Percys magiska gymnastikskor". I dessa pjucks kan jag göra underverk!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback